• Over de ragdoll

  Oeps, je lijkt een niet-ondersteunde browser te gebruiken...
  Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan u best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
  • Wat u moet weten over de ragdoll

  Saffierblauwe ogen

  Ragdolls zijn katten met een halflange vacht die heel gemakkelijk te onderhouden is. Eigenlijk vraagt hij geen werk... Nu en dan eens borstelen om hen gewoon mooier te maken is meer dan voldoende.

  Ragdolls hebben prachtige blauwe ogen waarmee ze je zo intens kunnen aankijken. Je verliest je gewoonweg in het oneindige blauw van die schitterende kijkers, vandaar ook de naam Sapphire Dream.

  Wat we doen voor onze ragdolls

  Ik kweek ragdolls in tradionele kleuren (bleu, seal en Lilac) in hun verschillende variaties (mitted, point en bi-colour), komende van prestigieuze en belangrijke bloedlijnen. Er wordt een heel grote aandacht besteedt aan de gezondheid van de katten. Ze worden dan ook regelmatig door de dierenarts onderzocht, krijgen op tijd de juiste inentingen en worden allemaal getest op HCM (Hypertrophic cardiomyopathy), PKD (Polycystic Kidney Disease), MPS (Mucopolysaccharidosis) en FELV and FIV.

  Kittens mogen de cattery verlaten op 14 weken, voor het buitenland is dit 16 weken. Pas dan hebben ze een voldoende sterk immuunsysteem om naar een nieuwe thuis en familie te verhuizen. Tegen dan zijn ze ook goed gesocialiseerd en op de goede weg gezet voor een verder heel gelukkig leven samen met hun nieuwe huisgenoten en familie. Alle kittens vertrekken hier met een stamboom.
  • De geschiedenis van de ragdoll

  Het ras Ragdoll is een vrij recent kattenras, afkomstig uit Californië. Het begon met de kat van de buurvrouw van Ann Baker in 1963, toen die gewond raakte in een auto-ongeluk. Nadat ze genezen was, kreeg stammoeder Josephine, een angora-kat telkens heel speelse kittens met een zeer lief en vriendelijk karakter die niets liever wilden dan in het gezelschap van mensen te vertoeven.

  Deze kenmerken deden Ann Baker, als ervaren kattenfokster, het besluit nemen met deze kittens verder te kweken. Zo werd Buckwheat haar eerste kat.

  Ann leende nadien een oudere zoon van Josephine, de zwart bruine Pers Blackie. Ook de halfbroer, Daddy Warbucks, was een indrukwekkende kater met het uiterlijk en de kenmerken van een Heilige Birmaan. Beide ragdolls zijn dus zoons van Josephine maar van een andere vader. Daddy Warbucks' vader is onbekend. Zijn dochter Raggedy Ann Fugianna, was een mislukte Bi-Colour. Zij was een 2de poes die Ann kreeg. De dochter van Blackie en Josephine was een effen zwarte poes. Buckwheat had het uiterlijk van een Burmees maar met een dikke vacht.

  Ann was nu de trotse eigenares van 2 poezen en toen ze ook nog het recht verkreeg op dekkingen met Daddy Warbucks was de basis voor het nieuwe ras gelegd. De nakomelingen van deze drie grondleggers werden door haar Ragdolls genoemd. Het nieuwe ras was een feit en werd in 1975 als trademark geregistreerd. Sinds dan moet iedere kweker zich houden aan de vastgelegde regels qua uiterlijk en karakter van de ragdoll.

  Een gezonde Ragdoll = Een gelukkige Ragdoll = Een gelukkig baasje

  Alle katjes hebben een gezondheidscertificaat

  Alle katjes hebben een stamboom van prestigieuze lijnen

  De cattery staat altijd paraat bij vragen

  Enkel verkoop aan serieuze en zorgzame klanten